معرفی استرایکرهای چینی

ساخت وبلاگ


به منظور پاسخگویی به نیاز نبردهای نوین آتی ، قدرت های نظامی جهان حرکت به سمت تحول را از طراحی و ساخت تجهیزات مکانیزه سبک وزن به عنوان نقطه شروع آغاز کرده اند. به عنوان مثال ارتش ایالات متحده آمریکا در سال های اخیر تمرکز خود را بر ایجاد تحول در قوای مسلح و تشکیل نیروی های رزمی در سطح تیپ که بتوانند در کمترین زمان به هر نقطه ای از جهان اعزام شوند ، قرار داده است. برای دستیابی به این هدف تیپ های رزمی متشکل از خانواده خودروهای استرایکر (با پیکربندی 8×8) که یکی از نیرو های رزمی سبک آمریکا محسوب میشوند ، تشکیل شده اند.

در اواخر سال 1990 چین نیز تشکیل نیروی های مکانیزه سبک وزن خود را آغاز کرد. این روند در ابتدا براساس تجهیزات موجود همچون خودروی رزمی پیاده نظام ZSL92 که توسعه و تولید داخلی بود ، آغاز شد و در ادامه نظر ارتش چین به ساخت و توسعه خانواده ای  از خودروهای رزمی سبک وزن چرخدار جلب شد. با وجود انتخاب پلتفرم با پیکربندی 6×6 ، بخش تجهیزات ارتش و موسسات تحقیقات دفاعی با بررسی هایی که انجام دادند به وضوح به محدودیت های پلتفرم با پیکربندی 6×6  پی بردند و به این نتیجه رسیدند که این پیکربندی قادر به پاسخگویی به نیاز های فزاینده عملیاتی مورد نظر در آینده نخواهد بود .

این موضوع فرصت را برای شروع روندی جدید برای طراحی نسل جدیدی از خودرو های رزمی چرخ دار با پیکر بندی 8×8 برای ارتش چین فراهم کرد که در سال های آغازین قرن بیست و یکم با ارائه مشخصات و ویژگی های فنی مورد نظر برای خودروی رزمی پیاده نظام با پیکربندی 8×8 به موسسات فناوری دفاعی داخلی از سوی ارتش چین آغاز شد. پس از چند سال از ارائه ویژگی های مورد نظر و انتخاب طرح ها و پروژه های مختلف ،  طرح گروه صنایع ماشین آلات مغولستان داخلی (IMFMGC)  که وابسته به  گروه صنایع شمالی چین بود در نهایت به عنوان طرح برتر انتخاب شد.

خودروی رزمی پیاده نظام ساخت این صنایع که از نوع چرخ دار بوده و از پیکربندی 8×8 برخوردار بود تایپ 07 (بعد ها ZBL09 موسوم به پلنگ برفی) نام گرفت و وارد فاز تولید انبوه به منظور ورود به خدمت در ارتش چین شد. از این خودرو نمونه ای صادراتی با نام VN-1 نیز در نظر گرفته شده است.



ویژگی های فنی خانواده خودروی های زرهی چرخ دار با پیکربندی 8×8 ارتش چین

خانواده جدید خودرو های زرهی چرخ دار ارتش چین با طیف گسترده ای از تکنولوژی ها و مفاهیم جدید توسعه داده شده اند که نشان دهنده بالاترین سطح تحقیقات داخلی در زمینه خودروی های زرهی چرخ دار است. از جمله مفاهیم لحاظ شده در توسعه این خودرو ها ، طراحی مدولار است که بخش های مختلفی همچون واحد (ماژول) پیشرانه و جعبه دنده ، واحد های بدنه خودرو ، واحد بخش های حرکتی و انواع تسلیحات قابل نصب به صورت برجک را شامل میشود.

با توجه به توسعه خانواده ای از این خودرو ها با قابلیت ها و کارکرد های متفاوت ، از ترکیب متفاوتی از واحد ها به منظور دستیابی به انواع مختلفی از خودرو ها استفاده شده است که در این میان می توان از خودرو های پیشرانه عقب یا پیشرانه جلو نام برد که محدودیت های ایجاد شده توسط یک شاسی با طراحی یکسان را از بین برده اند. بجز تفاوت در ساختار بدنه و تنوع در برجک های قابل نصب ، سایر اجرا و واحد های خودرو ها به طور کامل بر روی یکدیگر قابل نصب است که این مزیت علاوه بر ایجاد یک نیروی رزمی با قابلیت پشتیبانی جامع ،  به تعمیرو نگهداری لجستیک نیز کمک شایانی میکند.


 


ویژگی های مکانیکی و حرکتی

خودرو های زرهی 8×8 چینی از پیشرانه دیزلی شش سیلندر توربوشارژ V شکل  مدل Deutz BF6M1015C  با حداکثر توان 330 کیلووات (442 اسب بخار) نیر و میگرند که از هزینه نگهداری پایین و عمر کاری بالایی برخوردار است. سیستم خنک کننده موتور از نوع آبی (water-cooled ) با کارایی بالا بوده و دارای رادیاتوری با طراحی فشرده (Compact) است. این سیستم امکان یکپارچه سازی با پیشرانه را دارد که این قابلیت خارج ساختن پیشرانه در زمان تعمیر یا تعویض را به دلیل عدم نیاز به جداسازی سیستم خنک کننده ، تسریع میکند.

جعبه دنده نصب شده بر روی پیشرانه این خودرو ها از نوع H شکل است. طراحی ویژه این جعبه دنده و کاهش ابعاد آن به کاهش ارتفاع بدنه و افزایش ثبات شاسی و همچنین افزایش فضای داخلی خودرو منجر شده است. در نمونه های اولیه  خودرو ها ، جعبه دنده های نصب شده از نوع دستی با 9 دنده به جلو و یک دنده به عقب بودند ولی در نمونه های تولید جدید از جعبه دنده های خودکار استفاده شده است که به کاهش بار کاری راننده کمک میکند. سیستم تعلیق این خودرو ها از ترکیب بازوهای نوسانی (سیستم تعلیق مک فرسون) در محور های اول و ضربه گیر های روغنی و گازی قابل تنظیم در محور های سوم و چهارم تشکیل شده است.

این سیستم تعلیق علاوه بر فراهم کردن قابلیت حرکتی مناسب در ناهمواری ها ، ثبات خودرو در هنگام استفاده از تسلیحات مختلف را حفظ میکند. از جمله سیستم های نصب شده در این خودرو ها ، سیستم کنترل مرکزی  باد تایر است . این سیستم با تغییر در باد تایر ها و کاهش یا افزایش تورم آن ها به حرکت خودرو در زمین های گل آلود ، شنزار ها و سایر زمین های صعب العبور کمک میکند. خودرو های زرهی 8×8 چینی از قابلیت حرکت با سرعت 100 کیلومتر بر ساعت در جاده و 40 کیلومتر بر ساعت در مناطق ناهموار خارج از جاده برخوردارند.

این خودرو ها امکان حرکت در شیب %60 ، شیب جانبی %40 و عبور از گودال هایی با عرض 1.8 متر را دارند. روش عبور از آب این خودرو ها ، شناوری است و بدین منظور به دو پروانه با محرک های هیدرولیکی مجهز شده اند که حداکثر سرعت 8 کیلومتر بر ساعت را در عبور از آب برای آن ها فراهم میکنند.

http://up.p30room.ir/uploads/137491636926722.jpg

قابلیت های فرماندهی و کنترل

خانواده خودرو های رزمی 8×8 ساخت چین به طیف گسترده ای از تجهیزات اطلاعاتی و کنترلی الکترونیکی مجهز شده اند که کامپیوتر مرکزی و صفحات نمایشگر و پنل های کنترل یکپارچه شده با آن ، رادیوی دیجیتال ، سیستم ناوبری ماهواره ای بومی Beidou و سیستم تشخیص دوست از دشمن میدان نبرد (battlefield IFF) را شامل میشوند. تمامی مدل های این خودرو ها از سیستم های ارتباطی و اطلاعاتی و شبکه فرماندهی برخوردار هستند و امکان دستیابی به ساختار فرماندهی منسجمی تحت یک شبکه داخلی را دارند که به آن ها امکان فرماندهی رزمی مستمر در عرصه نبرد را میدهد .

سیستم های ارتباطی و فرماندهی تمامی مدل ها به گونه ایست که امکان پاسخگویی ، ایجاد ارتباط و شبکه سازی با سایر خودرو ها در مدل های مختلف و کاربری های مختلف نظیر خودرو های پشتیبانی آتش ، خودرو های شناسایی ، خودروی رزمی پیاده نظام را دارند تا به این صورت گروه های رزمی با مدیریتی یکپارچه شکل بگیرد. به منظور دستیابی به بالاترین میزان کارایی رزمی ، هر یک از خودرو ها می بایست از نقشه دیجیتالی ، موقعیت یابی دقیق ماهواره ای و قابلیت به اشتراک گذاری اطلاعات برخوردار باشند.

http://up.p30room.ir/uploads/137491636949453.jpg


قابلیت های دفاعی

هر کدام از مدل های خانواده خودرو های زرهی 8×8 چینی با توجه به نقش هایی از قبیل خودروی رزمی ، پشتیبانی ، شناسایی و ......... نیازمند سطح متفاوتی از حفاظت زرهی هستند و این سطح متفاوت با استفاده از مفهوم مدولار ایجاد میشود. بدنه این خودرو ها از صفحات فولادی جدار نازک با استحکام بالا که به یکدیگر جوش داده شده اند ساخته شده است. تفاوت حفاظت آن ها با توجه به نیاز و با نصب صفحات زره سرامیکی و فولادی مدولار با ضخامت های مختلف ایجاد میشود.

ساختار بخش تحتانی بدنه این خودرو ها به منظور مقاومت در برابر انفجار تا 6 کیلوگرم تی ان تی تقویت شده است. علاوه بر موارد حفاظتی بیان شده تمامی خودرو ها به پرتابگر های نارنجک دودزا ، سیستم های اطفاء حریق ، سه وسیله خنثی سازی انتخابی (همچون مین روب) و سایر تجهیزات و اقدامات حفاظتی کمکی که قابلیت بقای خودرو ها را در میدان نبرد افزایش میدهند قابل تجهیز هستند.

خودروهای زرهی 8×8 چینی در بیش از 10 مدل به ساخت رسیده اند .

مترجم : سینا نوریخانی ( Goebbels )

منبع : میلیتاری

ايران نيرومند...
ما را در سایت ايران نيرومند دنبال می کنید

برچسب : استرایکرهای چینی , خانواده خودرو های زرهی چرخ دار 8×8 ارتش آزادی بخش خلق, خانواده خودرو های زرهی چرخ دار 8×8 ارتش آزادی بخش خلق, استرایکرهای چینی, اشنایی با استرایکرهای چینی , خانواده خودرو های زرهی چرخ دار 8×8 ارتش آزادی بخش خلق, اشنایی با استرایکرهای چینی, اشنایی خانواده خودرو های زرهی چرخ دار 8×8 ارتش آزادی بخش خلق, اشنایی با خانواده خودرو های زرهی چرخ دار 8×8 ارتش چین, , نویسنده : زال 352 بازدید : 203 تاريخ : پنجشنبه 10 مرداد 1392 ساعت: 1:22